Front end developer یا توسعه دهنده ظاهر کیست؟
اگر تا به حال با برنامه نویسی برخوردی داشته اید، احتمالا نام برنامه نویسی Front end developer به گوشتان خورده است. برنامه نویسی تنوع زیادی دارد و هر زبان و هر نوع برنامه نویسی کاربرد خاص خود را دارد. در این مطلب قصد داریم تا با برنامه نویسی فرانت اند بطور کامل آشنا شویم.
Front end developer یا توسعه دهنده ظاهر کیست؟ و چه وظایفی دارد؟
اگر تا به حال با برنامه نویسی برخوردی داشته اید، احتمالا نام برنامه نویسی Front end developer به گوشتان خورده است. برنامه نویسی تنوع زیادی دارد و هر زبان و هر نوع برنامه نویسی کاربرد خاص خود را دارد. در این مطلب قصد داریم تا با برنامه نویسی فرانت اند بطور کامل آشنا شویم.
فرانت اند چیست؟
فرض کنید که از یک وبسایت و یا یک اپلیکیشن موبایل استفاده می کنید. وبسایت و یا اپ یک ظاهری دارد که تشکیل شده از رنگ ها، اشکال هندسی و یک ساختار است که ترتیب چیدمان این اجزا در کنار یکدیگر را به نمایش می گذارد. به ظاهری که کاربر و یا مصرف کننده مشاهده می کند، فرانت اند و به شخصی که کار توسعه فرانت اند را انجام می دهد، Front end developer می گویند. در واقع، فرانت اند به بخشی گفته می شود که توسط کاربر مشاهده می شود.
فرانت اند خود به دو بخش رابط کاربری و طراحی تقسیم شده و هر کدام نقش خود را دارد. طراحی با ابزار هایی مانند فتو شاپ و ادوبی طراحی می شود. اما بخش مهم تر آن که به رابط کاربری مربوط می شود، با زبان هایی مانند html,css و جاوا اسکریپت ساخته می شود. این بخش که به client side نیز شناخته می شود، توسط مرورگر پردازش شده و سپس برای کاربر به نمایش گذاشته می شود.
توسعه دهنده فرانت اند (Front end developer) کیست؟
توسعه دهنده فرانت اند یک برنامه نویس یا طراح سایت است که ظاهر وبسایت، نرم افزار و یا اپلیکیشن را طراحی کرده و توسعه می دهد. این برنامه نویس باید سلیقه خوبی داشته، با انواع طراحی های مختلف آشنا باشد و همچنین دانش خوبی در رابطه با رابط کاربری و تجربه کاربر داشته باشد.
تفاوت Front end developer با back end developer
اگر بخواهیم که تفاوت این دو را در یک وبسایت توضیح دهیم، کد هایی که توسط مرورگر اجرا می شوند به وسیله Front end developer توسعه داده شده و اگر این کد ها به وسیله سرور و پردازشگر روی آن اجرا شود، Back end developer گفته می شود.
توسعه دهنده فرانت اند چه وظایفی دارد؟
Front end developer جزو یکی از پردرآمد ترین مشاغل حوزه برنامه نویسی است. این شغل می تواند پیچیدگی های خاص خود را داشته باشد، اما اگر در آن حرفه ای شوید، می تواند بسیار لذت بخش و پولساز باشد.
توسعه دهنده فرانت اند این وظیفه را دارد که ظاهر یک وبسایت و یا اپلیکیشن را برنامه نویسی کند. یعنی باید بخشی که کاربر مشاهده می کند را طراحی کرده و عملیات هایی که صرفا به رابط کاربری مربوط می شود را توسعه دهد. برای مثال، اگر قرار است با فشار دادن یک دکمه در وبسایت، یک تب جدید باز شود و یا متنی نمایش داده شود، این وظیفه توسعه دهنده فرانت اند است که آنرا انجام دهد. در حقیقت، تا زمانی که عملیاتی به سرور و یا پردازش سیستم عامل ارتباط پیدا نکند، این وظیفه بر عهده توسعه دهنده رابط کاربری است که آنرا برنامه نویسی کند.
جدای از مسائل زیبایی شناسی و رابط کاربری، توسعه دهنده فرانت اند باید ارتباط خوبی با back-end developer داشته باشد که بتوانند نتیجه نهایی که مورد نیاز کاربر است را بدست آورند.
دانش لازم برای تبدیل شدن به توسعه دهنده فرانت اند
هر مهارتی نیاز به دانش مخصوص به خود را دارد و فرانت اند هم همین طور است. برای اینکه تبدیل به یک Front end developer شوید، به مهارت های زیر نیاز خواهید داشت.
یادگیری html-css و جاوا اسکریپت به صورت حرفه ای
قبل از هر چیز، شما باید با این 3 زبان برنامه نویسی آشنا شوید. با اینکه این حوزه، به نسبت دیگر حوزه های برنامه نویسی، ساده تر است، اما ریزه کاری های زیادی دارد که باید به آنها دقت کنید. این 3 زبان ساختار ظاهری اپلیکیشن و یا وبسایت را می سازند.
آشنایی با bootstrap
دستگاه های الکترونیک اندازه و صفحه نمایش یکسانی ندارند. با هر تغییر کوچکی نحوه نمایش محتوا باید تغییر کند تا محتوا متناسب با ابعاد دستگاه نمایش داده شود. تصور کنید یک محتوای تمام صفحه دارید و آن محتوای تمام صفحه در گوشی موبایل با عرض کم نمایش داده شود. در این صورت کاربر باید دائما صفحه را اسکرول کند که اصلا کار خوش آیندی نیست.
بوت استرپ به شما این کمک را می کند که بتوانید با توجه به ابعاد هر صفحه ای محتوا را تغییر دهید. با این کار، رابط کاربری بسیار روان تر و ساده تر خواهد کرد.
به کار بردن خلاقیت
فرانت اند کاملا یک کار سلیقه ای است و خلاقیت در آن حرف اول را می زند. یک طراحی زیبا و کاربر پسند می تواند موفقیت یک پروژه را تضمین کند. یک اپلیکیشن هر چقدر هم که کاربردی باشد، در صورتی که ظاهر مناسب و یک رابط کاربری ساده و روان نداشته باشد، موفق نخواهد بود و کاربر از آن خسته خواهد شد.