امنیت سایت چیست؟

امنیت سایت در حقیقت به فرآیندی گفته می‌شود که با رعایت کردن آن می‌توان از دسترسی‌های غیر مجاز و تخریب‌هایی که می‌تواند متوجه یک وبسایت شود جلوگیری کرد. امروز هکرها سعی می‌کنند تا با به کارگیری شیوه‌های مختلف به محتویات موجود در وبسایت‌ها دسترسی پیدا کنند.

امنیت سایت چیست؟

امنیت سایت در حقیقت به فرآیندی گفته می‌شود که با رعایت کردن آن می‌توان از دسترسی‌های غیر مجاز و تخریب‌هایی که می‌تواند متوجه یک وبسایت شود جلوگیری کرد. امروز هکرها سعی می‌کنند تا با به کارگیری شیوه‌های مختلف به محتویات موجود در وبسایت‌ها دسترسی پیدا کنند. از جمله شیوه‌هایی پیچیده‌ای که این هکرها برای نفوذ در وبسایت‌ها به کار می‌گیرند می‌توان به جعل کردن درخواست بین وبسایتی (csrf)، تثبیت جلسه، اسکریپت بین سایتی (xss) و تزریق sql اشاره کرد. بسیار مهم است که صاحبان وبسایت‌ها سعی کنند تا سیستم عامل آن‌ها و همچنین پایگاه داده و برنامه وب دارای کمترین نقص و آسیب‌پذیری باشد تا بدین وسیله از ریسک نفوذ هکرها در امان باشند. سعی کنید در فرآیند طراحی وبسایتتان نکات ایمنی لازم برای مقابله با حملات احتمالی هکرها را در نظر بگیرید و طراحی سایت خود را به یک برنامه‌نویس حرفه‌ای بسپارید.

چگونه از امنیت سایت خود محافظت کنیم؟

اطلاع از شیوه‌های حفظ امنیت سایت هم برای صاحب و هم برای طراح سایت بسیار ضروری است. راهکارهای مختلفی برای حفظ امنیت سایت‌ها وجود دارد که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.


 کدگذاری ایمن

یکی از مهم‌ترین نکات الزامی برای حفظ امنیت سایت، کدگذاری به شیوه‌ی ایمن است. از میان تکنیک‌های مختلفی که برای کدگذاری ایمن وجود دارد توسعه دهندگان باید شیوه‌ای را انتخاب کنند که سایت را در برابر نفوذ هکرها و حمله‌های تخریبی حفظ کند. اگر به دنبال شیوه‌ای بسیار ایمن برای کدگذاری وبسایتتان هستید می‌توانید به جای اینکه از رشته‌های پیوسته استفاده کنید از پرس و جوهای پارامتری استفاده کنید. یک روش دیگر برای اینکه فرآیند کدگذاری شما ایمن باشد این است که از به کار بردن الگوریتم‌های رمزنگاری که دارای ایمنی کافی نیستند و نا ایمن محسوب می‌شوند خودداری کنید. همچنین بهتر است که فرآیند اعتبارسنجی ورودی کاربر قبل از این باشد که داده‌ها در پایگاه‌های داده درج می‌شوند.

 فایروال‌های کاربردی وب (waf)

اگر به دنبال حفظ امنیت سایت خود هستید، ابزارهای نرم افزاری مانند فایروال‌های کاربردی وب می‌توانند به شما بسیار کمک کنند. این ابزارهای نقش بسیار مهمی در مقابله با کدهای مخرب دارند. روش کار فایروال‌های کاربردی وب به این صورت است درخواست‌هایی را که به یک وبسایت ارسال می‌شود را با دقت تجزیه و تحلیل می‌کنند و این کار به آن‌ها اجازه می‌دهد تا هر گونه قصد برای نفوذ و خرابکاری در وبسایت شما به سرعت شناسایی و دفع شود. از waf کاربردهای دیگری نیز دارد مثلاً می‌تواند برخی شیوه‌های تهاجمی مانند تزریق sql، xss و csrf را به خوبی مسدود کند.

مجوز

یکی دیگر از راه‌های محافظت از امنیت سایت، ایجاد مجوز برای فعالیت کاربران است. مجوز تعیین کننده رفتار کاربر در زمان بازدید و استفاده از یک وبسایت است. یک مثال از این مورد این است که ممکن است یک وبسایت که کارکرد اصلی آن به اشتراک گذاشتن فایل است به کاربران خود اجازه حذف کردن فایل‌ها را ندهد. صاحب یک وبسایت معمولاً سعی می‌کند مجوز مورد نظر خود را بر مبنای نقش مشخصی که برای هر کاربر تعیین شده است ارائه بدهد.

احراز هویت

صاحب وبسایت می‌توان به واسطه فرآیند احراز هویت، هویت کاربرانی که از وبسایت او بازدید و استفاده می‌کنند را برای خود مشخص کند. برای اینکه فرآیند احراز هویت به درستی صورت بگیرد، وبسایت باید فرآیندی را مشخص کند که هویت کاربر در همان زمانی که قصد ورود به سایت را دارد مشخص شود. در این شیوه باید از کاربر در زمان ورود خواسته شود تا هویت ادعایی خود را ثابت کند و در صورتی که او نتواند هویت ادعایی خود را ثابت کند صفحه ورودی وبسایت باید به گونه‌ای باشد که در این زمان یک پیام خطا به نمایش بگذراد.

رمزگذاری

به کار بردن فرآیند رمزگذاری بر روی اطلاعات موجود در یک وبسایت باعث می‌شود تا تنها کاربرانی که از جانب صاحب وبسایت به عنوان افراد مجاز مشخص شده‌اند بتوانند از آن استفاده کنند. به یاد داشته باشید که پیام‌های رمزگذاری شده دارای ایمنی بسیار زیادی بوده و اگر کسی قصد باز کردن آن‌ها را داشته باشد تنها در صورت استفاده از کلیدهای مناسب می‌تواند این کار را انجام بدهد. امروزه افراد بیشتر در مواقعی از فرآیند رمزگذاری استفاده می‌کنند که قصد داشته باشند با استفاده از شبکه‌های عمومی اطلاعاتی را که از نظر آن‌ها حساس و سری است را ارسال کنند.

گواهینامه‌های SSL

گواهینامه‌های SSL نیز می‌توانند به داشتن سایتی با ایمنی بالا کمک کنند. این گواهینامه‌ها باعث رمزگذاری داده‌هایی می‌شوند که شما قصد دارید آن‌ها را به واسطه اینترنت برای دیگران ارسال کنید. با استفاده از این گواهینامه‌ها باعث می‌شود تا افراد متفرقه به سختی بتوانند به داده‌های ارسالی شما دسترسی پیدا کرده و آن‌ها را بخوانند. اگر قصد خرید و استفاده از گواهی‌های SSL را دارید به شما توصیه می‌کنیم گواهی را انتخاب کنید که قابلیت در اختیار گذاشتن رمزگذاری ۲۵۶ بیتی را داشته باشد. رمزگذاری ۲۵۶ بیتی بالاترین مقدار رمزگذاری است که می‌توان از آن استفاده کرد و ضریب امنیت سایت خود را بالا برد.

مقالات هاستینگ و سرور
2 سال قبل
ایپک

عاشق برنامه نویسی و طراحی سایت هستم و 8 سال است که در زمینه برنامه نویسی و هوش مصنوعی در حال مطالعه و فعالیت هستم!

دیدگاه

دیدگاه خود را بیان کنید


دیدگاه