هاستینگ و یا میزبانی وب چیست؟
هاستینگ (Hosting) یا میزبانی وب درواقع شامل سروری است که فایلهای مربوط به وبسایت شخص در آنجا ذخیره میشود و شما با اتصال دامنه به آن سرور میتوانید ، سایت خود را بالا بیاورید.بعد از اتمام طراحی سایت ، گام بعدی آپلود وبسایت برروی یک هاست است.
میزبانی وب
شما چه یک فرد عادی باشید یا چه یک برنامهنویس یا طراح سایت، معمولاً بخشی از وقت روزانه خود را صرف استفاده از وبسایت های مختلف میکنید. بنا بر این شاید آشنایی با فرآیند هاستینگ یا میزبانی وب برای شما جالب باشد. میزبانی وب زمانی اتفاق میافتد که یک ارائه دهنده میزبانی، فضایی مخصوص را در یک وب سرور در اختیار یک وبسایت خاص قرار میدهد تا آن وبسایت بتواند فایلهای خود را در آنجا ذخیره کند. میزبانی وب امکان مشاهده آنلاین فایلهای سایت مورد نظر (اعم از تصاویر، کد و...) را به وجود میآورد. بنا بر این به طور کلی میتوان گفت که میزبانی وب در حقیقت فرایندی است که در آن یک فضای خاص برای اینکه یک وبسایت در شبکه جهانی وب بر روی آن قرار بگیرد، خرید یا اجاره میشود.
بر اساس نوع میزبانی، مقدار فضایی که بر روی سرور در اختیار یک وبسایت قرار داده میشود متفاوت است. انواع مختلف میزبانی وب شامل میزبانی یا هاستینگ اختصاصی، اشتراکی، VPS، ابری و نمایندگی فروش است. وجه تمایز و عامل تقسیمبندی انواع مختلف میزبانی وب در نوع فناوری که برای سرور استفاده میکنند و همچنین موارد دیگری مانند خدمات اضافه و سطح مدیریتی است که این هاست ها ارائه میدهند.
سؤالی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که سرور به طور دقیق چیست؟ سرور درواقع کامپیوتری است که کاربران مختلف وب در سراسر جهان را به یک وبسایت متصل میکند. سرور یک هاست یا میزبان وب وظیفهی انجام خدمات مربوط به میزبانی وب سایت ها، اتصالات و خدمات میزبانی مربوط به وب سرورها را بر عهده دارند.
میزبانی وب چگونه کار میکند؟
در فرآیند میزبانی وب، فایلهای تشکیلدهنده یک وبسایت از یک کامپیوتر محلی بر روی سرور وب آپلود شده و منابع سرور از جمله پهنای باند، رم و فضای هارد به وبسایتهایی که از این فایلها استفاده میکنند اختصاص پیدا میکند.
به بیان دیگر، وقتی که یک فرد نام یک وبسایت خاص را در مرورگر خود جستجو میکند، از طریق اینترنت، کامپیوتر آن فرد به وب سروری که فایلهای متعلق به آن وبسایت را در خود نگه داشته است متصل میشود.
انواع هاست یا میزبانی وب
همان طور که گفته شد انواع مختلفی از هاستینگ یا میزبانی وب وجود دارد که در ادامه آنها را بیشتر بررسی میکنیم.
هاست اختصاصی
هاست اختصاصی که به آن سرور اختصاصی نیز گفته میشود میتواند سرورهایی کامل را برای اجاره کردن در اختیار قرار دهد. قیمت هاست اختصاصی در صورتی که در کنار برنامههای مربوط به هاست اشتراکی قرار بگیرد گرانتر می شود. به همین دلیل بهتر است زمانی از آن استفاده شود که که وبسایت مورد نظر دارای ترافیک زیادی بوده و یا به کنترل سرور بیشتری نیاز باشد.
هاست اشتراکی
در هاست اشتراکی یا میزبانی وب مشترک، یک وبسایت همراه با وبسایتهای دیگر بر روی یک سرور مشترک میزبانی میشوند. بسیاری از شرکتهایی که در زمینه میزبانی وب فعالیت میکنند به مشتریان خود هاست اشتراکی را ارائه میدهند. هاست اشتراکی ارزانقیمت است و به آسانی میتوان آن را راه اندازی کرد. استفاده از این نوع هاست برای سایتهایی تازه کاری که در کوتاه مدت ترافیک شلوغی ندارند مناسب است.
سرور مجازی ( VPS)
در هاست VPSکه نام دیگر آن سرور اختصاصی مجازی (VDS) است، یک سرور مجازی در صورتی که حتی به چندین وبسایت خدمات ارائه دهد باز هم برای هر کدام از مشتریان خود حکم یک سرور اختصاصی را دارد. به دلیل همین ویژگی هاست VPS به عنوان میانبری بین هاست اختصاصی و اشتراکی قرار میگیرد. تفاوت VPS با میزبانی اشتراکی این است که در آن مشتریان این نوع میزبانی به صورت کامل به پیکربندی VPSدسترسی دارند که این امر باعث میشود تا VPS دارای ویژگیهای بسیار نزدیکی به میزبانی اختصاصی شود.
میزبانی VPS توسط وب سایتها و سازمانهای کوچکی مورد استفاده قرار میگیرد چون این نوع هاست در عین ویژگیهای مشترکی که با هاست اختصاصی دارد هزینه کمتری دارد.
هاست ابری
هاست ابری میتواند برای دامنههای نا محدود، فضای دیسک و پهنای باند نامحدودی را ارائه دهد. این ویژگی باعث شده است که بسیاری از کسب و کارهای بزرگ از این نوع هاست استفاده کنند. استفاده از این نوع هاست برای وبسایتهایی که دارای محتواهای زیادی مانند تصاویر و یا برنامههای کاربردی منبع فشرده هستند مناسب است. ویژگیهای جالب هاست ابری باعث شده است که هزینه استفاده از آن نیز بالاتر باشد.
هاست reseller یا نمایندگی فروش
در هاست reseller یا نمایندگی فروش، شما این امکان را دارید تا از تنها یک حساب چندین وب سایت را میزبانی کنید. به عبارت دیگر به جای اینکه برای هر نام دامنه به صورت جداگانه هزینه پرداخت کنید تنها یک هزینه را به صورت ماهانه پرداخت میکنید. با استفاده از این نوع هاست این امکان به وجود میآید که شما در زیر دامنه اصلی خود، زیر دامنههایی به تعداد نامحدود به وجود بیاورید.
هاست لینوکسی
سیستم عامل لینوکس مناسب برای بارگزاری سایت هایی است که با زبان PHP نوشته شده است بنابراین اگر سایت شما با وردپرس ، لاراول ، جوملا و … طراحی شده است شما میتوانید با خیال راحت یک هاست لینوکسی سفارش دهید.برای سفارش و خرید هاست لینوکسی میتوانید از طرق زیر اقدام کنید.
- تماس با شماره 02191031917 به جهت مشاوره رایگان و سفارش هاست لینوکسی
- ارسال پیام به واتساپ یا تلگرام شماره 09396138704
- ارسال ایمیل به پست الکترونیکی hosting@eepek.org