معرفی CMS ها آماده مشهور
سیستم مدیریت محتوا یا Content Management Systems که به اختصار به آن CMS گفته می شود، این امکان را برای طراح سایت به وجود می آورد که بتواند با توجه به سلایق و نیاز خود مطالب، لینک ها تصاویر وسایر محتوای سایت را به خوبی مدیریت کند و یا آنها را تغییر دهد. از قابلیت های CMSها این است که در صورتی که شما برنامه نویس هم نباشید می توانید با استفاده از آن سایت مد نظر خود را طراحی نمایید.
دراین مقاله با معرفی CMS ها آماده مشهورسعی داریم که گامی جهت کمک به شما در طراحی سایت برداریم.
سیستم مدیریت محتوا یا Content Management Systems که به اختصار به آن CMS گفته می شود، این امکان را برای طراح سایت به وجود می آورد که بتواند با توجه به سلایق و نیاز خود مطالب، لینک ها تصاویر وسایر محتوای سایت را به خوبی مدیریت کند و یا آنها را تغییر دهد. از قابلیت های CMSها این است که در صورتی که شما برنامه نویس هم نباشید می توانید با استفاده از آن سایت مد نظر خود را طراحی نمایید. در ادامه به معرفی چند مورد از این CMS ها می پردازیم.
ورد پرس (wordpress)
Wordpress یک سیستم مدیریت محتوای پیشرفته و بسیار محبوب است که Open Source می باشد. این CMS حجم زیادی ندارد و با توجه به امکانات بسیاری که در اختیار کاربران قرار می دهد آنها می توانند تنها با انجام چند تغییرکوچک سایتی متناسب با نیاز خود را به راحتی طراحی کنند. امروزه قالب های زیادی از ورد پرس را می توان دانلود نمود که برخی از آنها رایگان هستند. سایت های خبری، سایت های فروشگاهی، سایت های شخصی و... نمونه هایی از سایت هایی هستند که به کمک ورد پرس می توان آنها را طراحی کرد.
اغلب سایت های طراحی شده با این CMS مشابه می باشند. نقطه ضعف وردپرس این است که باگ های امنیتی زیادی در آن وجود دارد؛ البته تلاش های فراوانی برای رفع این باگ ها انجام می شود و تا حد زیادی هم این مشکل در حال حل شدن است.
جوملا(joomla)
زبان برنامه نویسی که joomla با آن نوشته شده php می باشد پس در صورت استفاده از آن باید با این زبان برنامه نویسی آشنایی داشته باشید. این سیستم مدیریت محتوای قدیمی اپن سورس می باشد و به راحتی می توان تغییرات دلخواه را بر روی صفحات گرافیکی آن انجام داد. وبسایت های معروف بسیاری با استفاده از جوملا طراحی شده اند. قالب های این CMS نسبت به سایر CMSها از کیفیت خوبی برخوردار نیستند و وسایت های طراحی شده با آن شباهت زیادی با هم دارند.
نصب و استفاده از آن را می توانید براحتی از طریق جستجو در اینترنت انجام دهید. سیستم مدیریت محتوای جوملا قابلیت های فراوانی از جمله طراحی وبلاگ، نصب قالب های بی شمار، طراحی سایت های مختلف و...دارد که هر روزه روبه افزایش می باشد.
دروپال (Drupal)
این سیستم مدیریت محتوای قدیمی در سرار دنیا طرفداران بسیاری را به خود جذب کرده است اما با وجود آن که همانند سایر CMSهای گفته شده با زبان برنامه نویسی php نوشته شده، دارای ساختاری نسبتا پیچیده است که سبب شده افراد زیادی به سمت آن نروند. این CMS اپن سورس است و پلاگین های زیادی دارد و به طور مرتب بروز رسانی می شود؛ به همین خاطرهنوز هم منتخب کاربران بسیاری است. Drupalیکی از CMS هایی است که دارای امنیت بالایی می باشد.
جالب است بدانید سایت شرکت تسلا، Pinterest، توییتر، شرکت نوکیا و سایت بسیاری از دانشگاه های معروف مانند هاروارد، حتی سایت NASA و... با استفاده از Drupal طراحی شده اند.
مجنتو (Magento)
مجنتو، یکی از سایت ساز های معروف در زمینه سایت های فروشگاهی می باشد که با زبان برنامه نویسی phpساخته شده است. اپن سورس بودن آن سبب شده کاربران بتوانند به راحتی سایتی فروشگاهی مطابق با نیازشان طراحی کنند. ساختار پیچیده آن موجب دشواری در توسعه دادن آن شده است. مجنتو توانایی طراحی سایت های فروشگاهی بزرگ مانند وب سایت نایکی را فراهم آورده و طراح سایت می تواند با تغییرات دلخواه سایت را شخصی سازی نماید.
پرستاشاپ (PrestaShop)
پرستاشاپ یکی دیگر از CMSهای پرطرفدار برای سایت های فروشگاهی است. این CMS که یک پروژه دانشگاهی بوده اکنون در تمام دنیا شناخته شده و بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. بهتر است بدانید نسخه ی فارسی این پلتفرم می باشد که یکی از ویژگی های مثبت آن برای فارسی زبانان محسوب می شود. این CMS پیچیدگی ساختاری ندارد و با زبان phpنوشته شده است. اگر به دنبال پوسته ها (قالب) و افزونه های رایگان باشید تعداد بسیار کمی را خواهید یافت.
پرستاشاپ بیشتر مناسب برای طراحی سایت های فروشگاهی می باشد تا سایر سایت ها و همچنین این CMS از پشتیبانی رسمی هم برخوردار نیست. سطح امنیتی متوسطی دارد، اپن سورس بوده و به آسانی می توان آن را ویرایش کرد و به تعداد بسیار فراوانی کالا را در آن قرار داد.
نیوک phpNuke))
به جرعت می توان گفت یکی از بهترین CMSها برای طراحی سایت می باشد که با زبان php نوشته شده است. نیازی نیست که حتما برنامه نویس باشید، با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا می توانید به راحتی صفحاتی با طراحی زیبا داشته باشبد. این CMS امکانات بسیاری در اختیارشما قرار می دهد به طور مثال ورود و خروج اعضا و مخاطبان سایت را کنترل می کند و همچنین در صورت لزوم می تواند از ورود بعضی از کاربران به سایت از طریق انسداد آنها جلوگیری کند.
جمع بندی
همانطور که مشاهده کردید برخی از CMSهای معروف را با بیان ویژگی های مثبت و منفی شرح دادیم، شما به عنوان طراح سایت باید بتوانید با توجه به مطالب گفته شده CMS مناسب برای سایتتان را شناسایی و نصب کنید
از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم.